به نام بی نام او

هنر یعنی زندگی کردن و دوست داشتن…

مقدمه:

هنرچیست؟
هنر تعریف خاصی ندارد ونمی توان برای آن معیارهای مشخصی در نظر گرفت. به همین دلیل متفکران موضوعی به نام (( نظریه نهادی)) را مطرح کرده اند و بر این باورند که اگر چیزی بخواهد یک اثر هنری شناخته شود، ویژگی یا ویژگی‌های خاصی نیست که بتوان در درون آن اثر مشاهده کرد؛ بلکه شأن خاصّی است که عالَم هنر برای آن اثر، قائل می‌شود.
طبق این تعریف عالم هنر شامل کسانی است که در تشکیلاتی نه چندان مدوّن، حضور دارند و به صورت‌های گوناگون، در ارتباط با یکدیگر به سر می‌برند. این مجموعه افراد که شامل هنرمندان ((نقّاشان، نویسندگان، آهنگسازان، کارگردانان و…))، مدیران موزه‌ها، مدیران هنری، مخاطبان حرفه‌ای آثارهنری (هر چند که خودشان هم هنرمند نباشند)، گزارشگران هنر در رسانه‌ها، منتقدان هنری، تاریخ‌نگاران هنر، نظریه پردازان و فیلسوفان هنر و دیگر کسانی که به نوعی با هنر در ارتباط‌ند، هستند، که در صورتی که در مورد هنری بودن یک اثر به توافق برسند، می‌توان آن را یک اثر هنری دانست و اگر اثری از سوی عالَم هنر به عنوان یک اثر هنری شناخته نشود، دیگر نمی‌توان آن را یک اثرهنری به شمارآورد.
هنرمند کیست؟
عده ای که نگاه می کنند و درک می کنند. هنرمند علاوه برمنابع زمینی و ارتباط حسی و تعامل با آن ها به منبع دیگری از کمال و فهم متصل می باشد که موجب می شود یک هنرمند با سایر انسان ها متمایز شود. یک هنرمند خودخواه است، خودخواهی و غرور هنرمند را باید در آن لحظه که مشغول خلق یک اثر است در چشمهایش مشاهده نمود. یک هنرمند همیشه فقیر است، شاید او زندگی شاهانه ای داشته باشد اما او تشنه ی کمال، کشف و انتقال نشانه ها و معناهای آفرینش است. هنرمند یک مبارز انقلابی است، او روحیه تجدد خواه و ساختار شکن دارد و هدف او این است که با شکستن سنت ها و گاه ترمیم و پیوند آن ها به هم دریچه ای از شعور و آگاهی را به جامعه ی بشری بگشاید. برای هنرمند اصلا مهم نیست که اثری را که آفریده مورد پذیرش مردم است یا نه؟ و این به خاطر غرور و تعصب بیش از اندازه اش می باشد در عین حال که او خود را هیچ کس می داند. هنرمند شهرت و دوامش را از راه نفوذ در مردم دارد نه با تبلیغات توخالی و گذرا. مهم نیست هنرمند چه لباسی بپوشد بلکه وجود اوست که به لباس شخصیت و ارزش می دهد. هنرمند عشق است و تنها زیبایی را دوست ندارد بلکه او به زشتی ها هم عشق می ورزد چون او می خواهد واقعیت ها را نشان داده و با عشق خود آن ها را بپوشاند. هنرمند تحمل پذیرفتن حرفی از روی اجبار را ندارد و اگر کاری را به او تحمیل کنند افسرده می شود
شاملو می‌گفت: هنرمندان را سلسله جبالی بدانید که بعضی قله‌های آن از ابرها بیرونند، بالاترند؛ اما همواره باید یادمان باشد که هنرمندان وجودی معصومانه و کودکانه دارند. اگر همه اینها بود و بیش از اینها آنگاه ممکن است که او را بشناسیم.در آخر برای اینکه هنرمند شوید باید حس دیوانگی درون خود را بیدار کنید تا بتوانید در مقابل عادت ها و رفتارهایی که شما را از انجام کارهای مخالف خواسته هایتان باز می دارد بایستید….
برای هنرمند شدن هیچوقت دیر نیست
به قول لئوناردو بیکن : هر هنرمندی در ابتدا مبتدی بوده است
گالری خورشید
اینجانب نیلوفر حجازی متولد اصفهان فعالیت هنری خود را از سن۱۲ سالگی شروع کردم وباتوجه به فراز ونشیبهایی که در زندگی داشتم به فعالیت هنری خود در حوزه های مختلف هنر ادامه دادم.اولین نمایشگاهی که شرکت کردم “اولین نمایشگاه دستاوردهای زنان “در استان اصفهان واقع در مرکز نمایشگاه بین المللی پل شهرستان بود و کارهای دست ساز ازجمله نقاشی جزو مجموعه هنری من بود.بعد ازاین نمایشگاه دعوتنامه هایی از شهر و کشورهای مختلفی دریافت نمودم.ولی به دلیل اینکه در سال ۱۳۸۲در دانشگاه در رشته ی مهندسی منابع طبیعی گرایش محیط زیست قبول شدم ادامه ی هنر به صورت همزمان برای من مقدور نبود.در دوران دانشگاه هم با دانشجویان محیط زیست نمایشگاه تخصصی محیط زیست رابازیافت برگزار کردیم که مورد استقبال مسؤولین واقع شد.بعدازاتمام درس و باتوجه به هنر دوست بودن من و خلاقیتی که همیشه داشتم دوباره وارد هنر ولی به صورت تخصصی ترشدم و در کنار کار به فعالیت هنری پرداختم .در حال حاضردرزمینه های مختلف هنری (نقاشی ،صنایع دستی ،فضای سبز شهری )فعالیت دارم